August 20, 2010

Patut tidur sekarang, tapi ada quiz esok. Jadi kena stay up sekejap.

Pernah tak rasa tiba-tiba macam nak lari pergi satu tempat yang orang tak pernah kenal kita dan tak akan kisah pasal kita lepas kita tahu orang dah start tahu pasal kita. Tapi, dekat tempat yang kita nak jadi anonymous tu, kita nak juga ada komiti kecil yang faham kita, yang memang dibentuk khas untuk kita sahaja. Those people that gets you no matter who you want to be/what you feel.
--
Aku tengah rasa macam tu sekarang.
--
Dan, pernah tak rasa tiba-tiba macam nak cemburu dekat benda yang tak sepatutnya, benda yang patutnya, kita dah lama accept and move on dan memang patut cakap depan muka "The world doesn't revolve around you, bitch". Tak, ini bukan cemburu dalam konteks lovers. Just, jealous, in general. Macam hak kita dirampas, tapi sepatutnya memang patut di-share oleh semua.

Aku tak suka jadi sehijau ini. Bulan puasa mana boleh rasa macam ni. Hish.

5 comments:

maddieness said...

Pernah tak?

All the time, sweetie. All the time.

D.A. said...

@maddie,

I don't like being jealous. What more if its over small things. I don't like it at all, but I tend to have this territorial control over things that supposed to be Mine.

I don't like sharing my most valuable stuff and what more if that 'stuff' is subtly ignoring me (okay maybe I'm just imagining things, but, if someone wants to talk to you, they would, right? I feel left behind. Left out.)

Hm, this is one trait I wish no man should ever posses.

maddieness said...

Speaking of territorial control, have I got a secret for you. Maybe I'll tell when we finally meet...

And good luck for the quiz!

Putri Ramlan said...

wow! kudos with the statement. i like! :D

D.A. said...

@ maddie: Though it's already late, thank you for the wish :)

@ kak put: :-)